Рекордът, който съм виждал, е 29 бързи кредита. Това каза пред

...
Рекордът, който съм виждал, е 29 бързи кредита. Това каза пред
Коментари Харесай

Експерти: Бързите кредити се обслужват от сивата икономика у нас

" Рекордът, който съм виждал, е 29 бързи заема ". Това каза пред NOVA NEWS финасовият специалист Иво Димитров във връзка статистика на Българска народна банка за растеж на неприятните бързи заеми у нас.

Той посочи, че в тази статистика се имат поради заеми от небанкови финансови институции, от които бързите заеми са единствено една част. А за върха с 29-те заема уточни, че става дума за " грандиозната " сума от 30 хиляди лв., което по думите му е един междинен потребителски заем.

" Бързите заеми е хубаво и бързо да се връщат ", посъветва Димитров и предизвести:  " Практиката потвърждава, че след третия влизате в дългова серпантина ". 

Какво предвижда кредитният съветник Тихомир Тошев за растежа на бързите заеми:

" Аз чакам, че в действителност ще бъде наклонност, тъй като в интервал на такава висока инфлация и сериозен растеж на цените на горивата, силата, храните, българите с най-ниски приходи са тези, които страдат най-вече и те не могат да вържат фамилния си бюджет от заплата до заплата. И те ще продължат да използват бързите заеми, а те са най-скъпите заеми на пазара ”.

 istock istock
Той уточни сивият бранш като причина за тях, тъй като хората, които не получават по документи парите, които взимат за труда си, не могат да се употребяват от банковите заеми.

" Трябва страната да продължи за това да изсветлеят компаниите, които работят в сивия бранш и не обезпечават чиновниците си на постоянни заплати и ги тласкат към бързите заеми ", безапелационен е специалистът.

За да сме сигурни, че ще можем да обслужваме заемите си, Иво Димитров напомни правилото, че всички разноски не би трябвало да надвишават 50% от общия ни фамилен приход.

" За страдание когато приказваме за бързи заеми, никой не съблюдава това предписание ", разяснява той.

Тихомир Тошев беше още по-предпазлив - той предложи хората да пресмятат разноските си като 30% от своя приход, с цел да са сигурни, че няма да имат финансови проблеми.

Двамата финансови специалисти разясниха и упованията си за лихвите. 

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР